
ورزش و فعالیت جسمانی در سال کنکور باعث افزایش اعتماد به نفس می شود.
دانش آموزان کنکوری تأثیر این اعتماد به نفس را در درس خواندن خود متوجه می شوند. دانشآموزان با توجه به دغدغههایی که برای مطالعۀ دروس در این سال دارند اغلب ورزش را از برنامۀ روزمره خود حذف میکنند تا زمان بیشتری برای مطالعۀ درس هایشان داشته باشند. این مسئله در ابتدا و به خصوص برای افرادی که به صورت حرفهای ورزش میکردند و زمان زیادی را به ورزش کردن اختصاص میدادند، ممکن است خوشایند به نظر برسد، چون زمان بیشتری را برای رسیدگی به دروس خواهند داشت. اما در دراز مدت فرد به علت نشستنهای طولانی مدت دچار گردن درد و یا کمر درد میشود و ممکن است به علت نبود نشاط احساس کسالت کند. واضح است که داوطلبان کنکور به دلیل نداشتن تحرک کافی در این سال دچار اضافه وزن و چاقی نیز میشوند.
شاید بهتر باشد که این مطلب را علاوهبر دانشآموزان والدین هم بخوانند چرا که ورزش در سال کنکور موضوعی چالش برانگیز در میان دانشآموزان و والدینشان است به همین علت نیاز به بررسی عمیقتر دارد. بارها دیده شده که والدین از فرزندان خود می خواهند تا ورزش در سال کنکور را کنار بگذارند و زمان بیشتری را برای مطالعه بپردازند. این تصور خیلی درست نیست.
مزایای ورزش و فعالیت جسمانی
- ایجاد و حفظ تناسب اندام
- پیشگیری از بیماریها به خصوص بیماریهای قلبیعروقی، فشار خون، دیابت، چاقی و …
- رفع کشیدگی مفاصل، نقاط دردناک در شانهها، زانوها، لگن و کمر که به دلیل نشستن های طولانی مدت و خم شدن بر روی کتب درسی برای داوطلبین ایجاد شده است
مزایای روان شناختی ورزش و فعالیت جسمانی
- کاهش افسردگی، اضطراب و استرس
- بالا بردن عزت نفس و آسایش فکری
- باز شدن ذهن داوطلب
- جریان بیشتر و بهتر خون در بدن فرد
- تغذیه بهتر نورونهای مغزی
- یادگیری بهتر و راحت تر مطالب
ورزش در سال کنکور تاثیر به سزایی در روحیۀ اشخاص دارد. وقتی فرد ورزش میکند خستگی کمتری از درس پیدا میکند، بیحوصلگی و بیانگیزگی کمتر سراغ وی خواهد آمد. در واقع ورزش کردن، سبب ترشح هورمون آدرنالین در بدن شده و این هورمون به بیدار ماندن و تمرکز افراد کمک میکند.
ورزش در سال کنکور باعث افزایش اعتماد به نفس شده و تاثیر این اعتماد به نفس را افراد در همه جای زندگی خود خواهند دید مخصوصاً در درس خواندن.
ورزش را تعطیل نکنیم
در واقع اگر داوطلبی تا سال کنکور عادت به ورزش و تمرین منظم و مداوم داشته باشد و بخواهد در این سال ورزش را به یک باره کنار بگذارد تا زمان بیشتری به مطالعه بپردازد، نه تنها بیشتر درس نمیخواند بلکه باعث افت تحصیلی وی خواهد شد. چون هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی یک خلأ بزرگی در وجودش حس میکند. که باعث میشود انگیزه، حوصله و اعتماد به نفسش پایین بیاید.
البته توجه به این نکته حائز اهمیت است منظور از ورزش کردن این نیست که داوطلب کنکوری روزی دو ساعت را به آن اختصاص دهد. چرا که این کار هم باعث از دست رفتن وقت او میشود و هم موجب خستگی جسمانی میگردد. پس بهتر است که داوطلبان کنکوری بین نیم ساعت الی چهل و پنج دقیقه تمرینی سبک و مفرح انجام دهند. که نه از نظر جسمی خسته شوند و نه وقتشان خیلی گرفته شود، بلکه با این روش آمادگی فرد برای مطالعه چندین برابر میشود. باید مراقب بود ورزشی انجام ندهیم که سلامتی را به خطر بیندازد و یا به عبارتی این ورزش باعث ایجاد مصدومیت در فرد شود.
با تمام این تفاسیر اولویت در سال کنکور درس است با توجه به این موضوع به یک نتیجه قطعی میتوان رسید.
اگر ورزش در سال کنکور باعث شود فرد از درسهایی که باید بخواند جا بماند انجام دادنش به صلاح نیست. پس توصیه میشود برنامهریزی درسی درستی صورت گیرد و به اندازۀ نیاز انجام شود.